Tandemski skoki

Tandemski skoki

Kaj je treba vedeti ob prijavi na tandemski skok s padalom?

Želja

Ali si skoka resnično želite? Večina ljudi na to vprašanje odgovori pritrdilno. Za nekatere je to celo etapna zmaga v življenju, nekaj brez česar bi bilo življenje nepopolno. Vendar obstajajo tudi taki, ki jim je pogled z višine ali misel na globino pod njimi, prava muka. Če ste eden od njih, resno razmislite, ali je vredno plačati skok in se mučiti od vstopa v letalo do pristanka s padalom. Tisti pa, ki si skoka želite... gremo!!!

Zdravje

Tandemski skok s padalom je primeren za vsakogar, ki je zdrav. Ne potrebujete dodatnih fizičnih sposobnosti, izjemnih refleksov ali posebnega talenta. Morate pa tandem - pilota obvestiti, če ste:

- imeli v zadnjem letu težko nesrečo (zlom kosti, pretres možganov...)
- ste bili v zdravniški oskrbi zaradi težke bolezni (srce, visok krvni pritisk, poškodba hrbtenice,...)
- imeli v zadnjem letu duševne ali psihične težave (odvisnost od drog, alkohola, nezavest...) ali še vedno trpite zaradi teh težav
- če ste v zadnjih 12 urah uživali alkohol

Časovni dejavnik izvedbe skoka

Ponavadi se potnike naroči ob določeni uri in osebje naredi vse, da bi se skok izpeljal ob dogovorjenem času. To v praksi pomeni, da morate biti na letališču eno uro pred skokom. V tej uri spoznate okolje in morda celo novo družbo, tandem pilot ali pomočnik pa vas pripravi na skok. To je idealni scenarij. Padalstvo pa je šport, ki ima kar nekaj „spremenljivk“, ki jih je treba upoštevati:

- vreme: že samo oblak na napačnem mestu lahko prestavi urnik;
- zračni promet: nepredvidljivo povečan zračni promet nad letališčem je tudi lahko razlog za zamik skoka;
- tehnični problemi: na letališču, letalu ali padalu. V padalstvu ne obstaja „skoraj 100 %“ oprema. Ali je 100% ali pa skok ne bo izveden.

Zato je dobro, da si tisti dan, ki ga izberete za to enkratno doživetje, vzamete dovolj časa. Po skoku boste odšli z letališča bogatejši za izkušnjo, ki jo lahko le sami doživite. Pripovedovanje ali gledanje posnetkov vam sicer lahko opiše ta dogodek, nikakor pa ga ne more nadomestiti.

Termini izvajanja

Skoki se izvajajo čez celo leto, po predhodnem dogovoru.

Informacije in prijave
Padalska šola Paranoia – g. Aleš Debeljak
M.: +386 41 738 717
T.: +386 1 242 12 83
E.: debeli.debeljak@gmail.com 

Dobrodošli v druščini padalcev!