Zdravniška oskrba

Zdravniška oskrba

Na letališču Portorož je na voljo zdravniška služba vsem potnikom in obiskovalcem, ki bi nujno potrebovali zdravniško pomoč. 

Med obvezne letališke službe letališča Portorož spada tudi služba nujne medicinske pomoči ali prve pomoči. Ta na območju letališča Portorož pomaga morebitnim poškodovancem in ranjencem oz. pomoči potrebnim. V primeru posredovanja je na kraj nesreče prva vpoklicana letališka enota gasilsko reševalne službe. Glede na obseg in stopnjo nesreče pa po potrebi posreduje tudi letališki zdravnik ter tudi dežurni zdravnik občine Piran in nujna medicinska pomoč NMP Piran, PHE Obala. Tudi vsi ostali zaposleni na Aerodromu Portorož smo opravili tečaj prve pomoči, ki ga v sklopu službenih izobraževanj letno obnavljamo.

V recepciji letališkega terminala je od leta 2010 na voljo tudi defibrilator prejet s strani Zavarovalnice Triglav kot donacija. Na ta način lahko v nujnih primerih pomagajo vsi, tudi neizkušeni in nepoznavalci ter tako pripomoremo k reševanju življenj.

Naši uporabniki letališča, piloti, potniki in obiskovalci morajo upoštevati režim, ki stopi v veljavo ob letalski nesreči na območju letališča Portorož. V kolikor se v času nesreče nahajate v varovanem delu letališča, to je na letališki ploščadi, na poti v terminal ste nemudoma dolžni zapustiti varovani del in s tem letališkim ter drugim službam omogočiti čim prejšnje, nemoteno reševanje. Umaknete se lahko v glavno avlo letališča, ter upoštevate navodila letališkega osebja. V trenutku letalskega dogodka, incidenta ali nesreče se letalski promet ustavi in letalske operacije niso možne. Lahko se zgodi, da je letališče zaradi odstranitve posledic nesreče  zaprto tudi dlje časa. V tem času prosimo za potrpežljivost in nadaljna navodila s strani zaposlenih na letališču Portorož.

Varno v zraku!