Novice

Projekcija filma V ZRAKU NAD MORJEM

Vabimo vas na projekcijo filma V ZRAKU NAD MORJEM, ki bo danes s pričetkom ob 19. uri potekala v Mestni knjižnjici Izola.

Film je nastal v sodelovanju med zavodom N O M E D in Aerodromom Portorož in prikazuje bogato dediščino letalstva na Slovenski Obali.

Avtorji filma so najprej raziskali začetke aviacije s hidroplani, prvimi komercialnimi linijami in pilotsko šolo v zgodnjih dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Nadaljevali so s prikazom prvih osnutkov vzletno-pristajalne steze v Sečovljah v začetku šestdesetih let in izpostavili vlogo nekaterih posameznikov, ki imajo zasluge za nastanek poznejšega letališča. Sledila je kronološka poglobitev v razvoj aerodroma skozi različna zgodovinska obdobja vse do današnjih dni.

Dodana vrednost dokumentarnega filma se kaže v tem, da so v njem izpostavili ljudi, ki so poleg svojega vpliva na razvoj portoroškega letališča prispevali tudi k razvoju samega kraja, vendar so deloma ostali v senci zgodovine, kot npr. dolgoletni direktor igralnice Casino Portorož Anton Spinelli, slikar Pavle Zamar in nekdanji poklicni pilot Drago Gabriel ter drugi.

Film bodo predstavili avtorji Barbara Kocjančič, Marko Žigon in Andrej Božič.

Vabljeni

V SREDO, 12. OKTOBRA 2016, OB 19. URI

v čitalnico Mestne knjižnice Izola.

Vstop je prost.