Novice

Operativne vaje na objektu, ki ga je zajel požar

V nedeljo 27. januarja, je v Sečovljah potekala gasilska operativna vaja na temo gašenja notranjih požarov v objektu. Na vaji so sodelovala vsa tri prostovoljna gasilska društva v občini Piran, PGD Sečovlje, PGD Nova vas in PGD Piran ter Gasilsko reševalna služba Aerodroma Portorož.

V objektu, ki je namenjen rušenju, se je pripravilo razmere, ki ustrezajo realnemu požaru. Gasilci so tako vadili pravilne postopke posredovanja v gorečem objektu in gašenja požarov v zaprtih prostorih. Posebnost vaje je, da so objekti, ki izpolnjujejo pogoje za izvedbo tako zahtevnih vaj z realnim požarom, redko na razpolago. Pod vodstvom inštruktorjev gasilske šole in Gasilske zveze Piran je to edinstvena priložnost za gasilce, da vadijo realen pristop h gašenju teh tipov požara. 

Dan pred gasilsko vajo je na objektu imela vajo tudi posebna enota Policije, kjer so s specialističnimi službenimi psi in drugimi forenzičnimi metodami ugotavljali vzroke požara v objektih ter prisotnost snovi, ki bi jih morebitni požigalci lahko uporabili za požig.