Novice

Odlično vzdušje in dobra obiskanost na dnevu odprtih vrat

»Dan odprtih vrat letališča Portorož« je za nami in pozitivnih odzivov obiskovalcev kar ni konca. Zahvaljujemo se Vsem, ki ste s svojo prisotnostjo pripomogli ustvariti ta čudovit dan in s tem pokazali Vaše zaupanje do našega dela.

.

Dogodek je bil priložnost, da Vas spoznamo z letalškim delom in vam predstavimo našo gasilsko enoto. Ogledali in testirali ste lahko policijsko in vojaško opremo, videli pa ste lahko tudi prikaz dela policistov in finančnih preiskovalcev s službenimi psi. Rdeči križ Piran je predstavljal temeljne postopke oživljanja. Za vse letalske navdušence smo pripravili preizkus v virtualnem letenju. Najmlajši so se zabavali na gasilskem, vojaškem in padalskem poligonu, si poslikali obraze, ter zabavali z otroškimi animatorji. Najlepše fotografije pa ste lahko posneli ob boku letal, ki so bila razstavljena.

.

Poskrbeli smo tudi za trenutke lačnih želodčkov z lokalno gostinsko ponudbo. Dih pa Vam je zastajal ob gledanju letalskih akrobacij.

.

Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož. Župan Občine Piran Đenio Zadković je podelil Grb odličnosti v turizmu 2019, priznanje za vrhunske rezultate, ki so pomembno prispevali k razvoju turistične dejavnosti in prepoznavnosti občine Piran. Letošnje priznanje je prejel Janez Maček za dolgoletno uspešno vodenje agencije Atlas Express, d.o.o., za udejstvovanje v turizmu, razvoj in promocijo butičnih ter trajnostno naravnanih turističnih produktov, ki temeljijo na lokalni tradiciji in kulturi ter pomembno pripomorejo k prepoznavnosti ne le destinacije Portorož & Piran in njenega zaledja, temveč tudi celotne obalne regije.

.

Dogodek je bil priložnost za slavnostno skupščino ob 30. letnici društva slovenskih letalk, kjer je bila slavnostna govornica ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

.

Še enkrat hvala vsem za obisk in lep pozdrav!