Novice

Dan vrtnic in zdravih okusov

Rožni vrt, Portorož, 29.5.2016, od 09:00 do 19:00 ure

Dan vrtnic in zdravih okusov

Portorož v mesecu maju zaživi v znamenju vrtnic in letos bo že petič zapored potekal praznik namenjen Vrtnici Portorož. Dan vrtnic in zdravih okusov bo 29. maja predstavil glavne portoroške adute: kulinariko in zdravo življenje.

V nedeljo, 29. maja, se bodo v portoroškem rožnem vrtu predstavljali ponudniki zdrave kulinarike, znani slovenski kuharji in kulinarični blogerji. Največ pozornosti bo gotovo požela naša največja mojstrica, ki se uvršča tudi med najboljše na svetu. Na odru bomo namreč kuhali skupaj z Ano Roš. Seveda pa ne bodo manjkali tudi ponudniki cvetja in vrtnice Portorož, otroci se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic, organiziran pa bo tudi voden ogled portoroških parkov.

Na ta dan bodo že tradicionalno posadili Vrtnico slavnih. Vsako leto vrtnico z registriranim imenom Portorož v portoroški rožni vrt posadi ena znana oseba. Do sedaj je ta čast pripadla primorski pevki in slovenski predstavnici na Evroviziji Tinkari Kovač in predsedniku Republike Slovenije g. Borutu Pahorju. Prvi pa je vrtnico posadil župan občine Piran Peter Bossman ob praznovanju Svetovnega dneva turizma, septembra 2011. Letos bo Vrtnico slavnih posadil slovenski pilot, alpinist, fotograf in avanturist, Matevž Lenarčič, ki je pred kratkim z ultralahkim letalom Dynamic WT9 v okviru projekta GreenLight WorldFlight poletel okoli sveta. Na poti je meril koncentracije črnega ogljika v zraku, 42.000 km dolgo pot pa je pričel in končal na portoroškem letališču.

Proti večeru se bo po portoroškem rožnem vrtu razlegala glasba, nastopila bo simpatična Marina Mårtensson. Dneva pa s tem še ne bo konec, zaključil se bo namreč v velikem slogu, z novostjo portoroške ponudbe. Naši najboljši kuharski mojstri bodo pokazali svoje spretnosti in vam pripravili nepozabno Večerjo na pomolu. Barvit sončen zahod bo zagotovil popolno romantično doživetje.

Program dogodka

9.00 Pričetek prireditve, odprtje stojnic s ponudbo cvetja in kulinarike

10.00 Ogled parkov s krajinsko arhitektko Nino Froggatt

9.00–17.00 Show cooking z znanimi kuharji in kulinaričnimi blogerji

13.00-14.00 Show cooking z Ano Roš

14.00-17.00 Otroške delavnice z Metko Šori

15.00-16.00 Show cooking z Ano Roš

17.00–18.00 Uradni del programa: razglasitev zmagovalca tekmovanja za najlepši vrt občine Piran in zasaditev vrtnice slavnih.

Z nami bodo: župan Občine Piran, Peter Bossman, direktor Turističnega združenja Portorož, Igor Novel, krajinska arhitektka, Nina Froggatt.

Posebni gost: ekstremni pilot, alpinist, fotograf in avanturist, Matevž Lenarčič.

Povezuje: Iztok Gustinčič

18.00-19.00 Koncert Marine Mårtensson