Novice

Dan odprtih vrat letališča Portorož

DAN ODPRTIH VRAT LETALIŠČA PORTOROŽ

Privežite pasove in se pripravite na Dan odprtih vrat letališča Portorož!

Datum: 28.9.2019 Ura: od 9. do 17. ure Kraj: Aerodrom Portorož, Sečovlje 19, 6333 Sečovlje

Popeljali vas bomo skozi postaje letališke operative, kjer se boste lahko prelevili v letališke delavce in se preizkusili v simulaciji parkiranja helikopterja ali Vašega najljubšega potniškega letala, varnostno pregledali prtljago in potnike, poiskali če obstaja sum eksplozivnih sredstev, pregledali opremo potrebno za delo sprejema in odprave letala, spoznali kako poteka oskrba z gorivom za letala in si ogledali vozila Follow me, ki jih uporabljamo za parkiranje letal.

Soboto si rezervirajte za ogled letališča in se nam pridružite pri našem pestrem dogajanju. Na ogled bodo gasilska vozila in gasilska oprema, predstavila se Vam bo naša gasilska enota in Vam omogočila tudi vstop v kabino gasilskih vozil. Če vas je kdaj zanimalo delo policije in carine na letališču Vas bodo spoznali z njihovim nalogami. Prav tako bo meteorološka postaja na voljo za vse informacije o beleženju vremenskih podatkov. Popeljali pa vas bomo tudi na ogled kontrolne ploščadi. Prosimo vse zainteresirane, da si za ogled kontrolne ploščadi predhodno rezervirajo termin, saj je število obiskovalcev omejeno. Rezervacije sprejamo na recpeciji letališča 05 617 51 40 ali na info@portoroz-airport.si

Seveda bodo razstavljena tudi letala, kjer se bo mogoče fotografirati.

Udeležencem dneva odprtih vrat bo proti plačilu omogočen panoramski polet nad slovensko obalo. Za panoramske polete predlagamo vnaprejšnjo rezervacijo na 05 617 51 40 ali na info@portoroz-airport.si

Pestro dogajanje bo najmlajšim omogočalo, da se preizkusijo v mini padalskih skokih, se udeležijo otroškega animiranega programa in se z nami poveselijo.

Dogodek bo spremljal tudi manjši letalski program. 

Vsi obiskovalci boste lahko aktivno sodelovali s piloti in zaposlenimi letališča Portorož, saj je letošnja rdeča nit dogodka osebni stik z upravljalci in uporabniki letališča.

Dogodek bo organiziran v sodelovanju s turističnim združenjem ob svetovnem dnevu turizma in mu že tradicionalno na letališču namenjamo veliko pozornosti. Trudimo se vzpostaviti stik z lokalnim okoljem in mu približati naše delovanje. Direktor Robert Krajnc se ob tej priložnosti zahvaljuje za izkazano hvaležnost v preteklih letih in Vas ponovno vabi, da se nam pridržite.

Vabimo vas, da trenutke ujete v sliko delite na družabnih omrežjih in jih označite z #mojeletalisce in @airportportorož in nam pomagate ustvariti foto zgodbo Dneva odprtih vrat Letališča Portorož.

Se vidimo!

Vstopnine ni.