Novice

Dan odprtih vrat letališča Portorož

V sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož in Obalnim letalskim centrom Portorož je dne 29. septembra 2018 potekal »Dan odprtih vrat letališča Portorož". Prireditev je bila posvečena 70. obletnici smrti pilota Josipa Križaja in častitljivi 55. obletnici delovanja Obalnega letalskega centra Portorož. 

Obiskovalcem so se predstavile letališke službe: reševalno gasilska enota, policija, carina, meteorološka služba in služba kontrole zračnega prometa. Predstavil se je tudi Rdeči križ Slovenije, Slovenska vojska in letalska šola. Program so obogatile spremljajoče dejavnosti kot so otroški kotiček z gasilskim poligonom, padalska piramida, delavnice in animacija, razstava likovnega natečaja »Pilot Josip Križaj«, razstava "Mlini v dolini reke Dragonje" ter bogata ponudba lokalnih izdelkov na stojnicah.

Dogodek je spremljal manjši letalski program. Gledalce so nedvomno navdušili slovenski piloti Jago Stemberger, Andrej Perc ter Benjamin Ličer z dih pojemajočimi nastopi ter drugi predtavniki slovenskega letalstva: Pipistrel z letali Panthera in Virus, Taf3 z dvosedežnim ultralahkim letalom Flamingo, Slovenska vojska s Pilatusom PC-6, Zlinom Z-232L in Bellom 412, Slovenska policija ter drugi.