Novice

Sporočilo za javnost - predstavitev novega promocijskega videa

Pripravili smo nov promocijski video z naslovom Landing in paradise. Destinacijo in letališče smo želeli našim strankam približat na način, da povemo zgodbo skozi njihove oči – oči pilota. K prepoznavnosti letališča Portorož namreč v veliki meri prispeva dolgoletna tradicija ter storitve opravljene na najvišjem nivoju z zagotavljanjem varnosti in zasebnosti potnikov. V ponos so nam lanskoletne številke, ko je bilo preko Letališča Portorož prepeljanih 28.881 potnikov in zabeleženih 17.333 letalskih operacij. Z videom smo želeli doseči prav te pilote in potnike ter vse zaljubljene v letenje, ki nas še ne poznajo. Glede na situacijo v kateri smo se vsi znašli pa mislimo, da je lahko prav video naša pomembna vez.

Naročnik in plačnik videa je Aerodrom Portorož d.o.o. Produkcijo in snemanje je izvedla odlična ekipa Kleva Films. 

Večji del snemanja smo opravili čez poletje 2019, nekaj kadrov, ko smo bili priča najlepšim sončnim vzhodom, pa smo posneli v letošnji zimi. Video bo služil kot promocija letališča na sejmih, kot predstavitev na sestankih, ter kot oblika spletne promocije. Ker trendi tako narekujejo, imamo za družabna omrežja pripravljeno krajšo verzijo videa. Video smo želeli premierno pokazati na sejmu v Friedrichshafnu, ki za nas pomeni najpomembnejši promocijski dogodek, ki pa je bil žal letos zaradi pandemije odpovedan

Posebna zahvala gre pilotu Valterju Faganelj, ki se je izkazal v glavni vlogi. Našemu povabilu se je nemudoma odzval in bil za potrebe snemanja vedno dosegljiv. Njegovo pozitivno energijo in ljubezen do letenja je moč začutiti tudi na ekranu. Vladimir Zinchenko nam je za potrebe snemanja posodil letalo, za kar se resnično zahvaljujemo. Gre namreč za nov Pipistrelov model Panthera. Tudi na ta način želimo ponesti ime Slovenije v svet. Zahvaljujemo se tudi lokalnim akterjem Hotelu Piran, Residenci Čeligo, Kempinski Hotelu Adriatic, ki so nam dobrovoljno odprli svoja vrata in dovolili snemanje na njihovih objektih in površinah. Zahvala gre Odvetniški pisarni Cek za prijazno izposojo čolna. Pri organizaciji snemanja nam je priskočila na pomoč tudi agencija Go Portorož, OLCP. S svojimi vlogami so pomembno doprinesle k zgodbi tudi Slovenske pilotke, KZPS, Slovenska policija, pilot Nejc Faganelj. Hvala Robertu Letica s.p. za izdelavo modela letala. V ženski glavni vlogi je nastopila Nada Ražem, v ozadju pa je za brezhiben videz skrbela maskerka Polona Slabe.

Video bo svojo online premiero doživel v četrtek, 28.5.2020 ob 11:00 na našem youtube profilu Aerodrom Portorož

Vabljeni k ogledu!