Novice

Splošni ukrepi na javnem letališču za mednarodni zračni promet

Osebe z znaki akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v prsnem košu) naj ostanejo doma.

Splošni ukrepi na javnem letališču za mednarodni zračni promet:

- Varnostna razdalja med potniki ne sme biti manjša od 1, 5 metra. Ustrezna varnostna razdalja med potniki je v notranjih prostorih določena s talnimi oznakami. Usmerjevalni trakovi pa so namenjeni za usmerjanje in razmejevanje potnikov.

- Omejeno je število potnikov, ki se lahko istočasno nahajajo v potniškem terminalu, upoštevajoč procese prihoda in odhoda potnikov.

- Obvezno je razkuževanje rok pred vstopom v potniškem terminal kar velja za vse potnike, obiskovalce in druge uporabnike.

- Vsak potnik je dolžan zagotoviti svojo masko, ki jo mora nositi v potniškem terminalu, pri (notranjem) procesu vkrcavanja in izkrcavanja potnikov, prevozu z vozili in v drugih zaprtih prostorih. Za potrebe potnikov so maske na voljo v prodajalni na letališču.

- Frekvenca razkuževanja prostorov v potniškem terminalu se izvaja vezano na število potnikov.

- Potniški terminal je večkrat prezračevan prav tako se pogosteje čisti mesta, ki se jih potniki dotikajo.

- Več o preventivnih ukrepih lahko najdete tudi na plakatih in reklamnih monitorjih na letališču.

- Za dodatno zaščito se nameščena zaščitna stekla na delovna mesta (prijava na let – »CHECKIN«, izhode na letala – »GATE«).

- Za spremstvo in pomoč potnikom (služba za oskrbo potnikov) uporabljamo obrazne maske in rokavice za enkratno uporabo.

- Za pregled potnikov in drugega osebja na varnostnih kontrolnih točkah (varnostniki) se uporablja osebna varovalna oprema (obrazne maske, rokavice za enkratno uporabo in zaščitna očala).

- Za natovarjanje in raztovarjanje ter čiščenje kabine letala oziroma na splošno za opravljanje nalog na/v letalu je potrebna uporaba obrazne maske.

Opozarjamo, da navkljub upoštevanju vseh ukrepov možnost okužbe ni popolnoma izključena.