Novice

UVEDBA ELEKTRONSKIH OBRAZCEV ZA SLEDENJE POTNIKOV

Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo morali od 16. avgusta 2021 naprej pred vstopom v državo izpolniti digitalni obrazec za sledenje potnikov (elektronski obrazec PLF).

 

Za izpolnitev obrazca kliknite na https://app.euplf.eu/#/.

 

Gre za obrazec, ki omogoča lažje sledenje stikom v primerih, kadar so potniki med potovanjem izpostavljeni nalezljivi bolezni. Podatke, ki jih potniki posredujejo, lahko epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje uporabi za hiter stik s potniki in njihovimi kontakti, da prepreči nadaljnje širjenje bolezni in zaščiti zdravje potnikov. Spletna stran https://app.euplf.eu predstavlja enotno vstopno točko za zbiranje elektronskih obrazcev PLF (Passenger Locator Form) in hkrati omogoča lažje in hitrejše zbiranje ter izmenjavo podatkov med državami članicami EU, s čimer je sledenje stikom potnikov bolj učinkovito in uspešno.

 

Več o elektronskih obrazcih za sledenje potnikov najdete na https://www.euplf.eu/sl/eu-dplf-2/index.html.

Za področje letalskega prometa je Ministrstvo za infrastrukturo dne 6.8.2021, zahtevalo objavo NOTAM sporočila z naslednjo vsebino:

VSI POTNIKI, KI BODO VSTOPALI V SLOVENIJO Z LETALOM, BODO MORALI OD 16. AVGUSTA 2021 NAPREJ PRED VSTOPOM V DRŽAVO IZPOLNITI DIGITALNI OBRAZEC ZA SLEDENJE POTNIKOV.
VEČ INFORMACIJ - HTTPS://TINYURL.COM/EU-DPLF
ELEKTRONSKI OBRAZEC ZA SLEDENJE POTNIKOV - HTTPS://APP.EUPLF.EU/

Za vsa tehnična vprašanja / vprašanja o platformi se lahko obrnete na: eudplf@healthygateways.eu

Dodatne informacije o prehajanju meja so na voljo na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Informacije o prehajanju državne meje v času novega koronavirusa lahko najdete na:  https://www.policija.si/nase-naloge/nadzor-drzavne-meje/prehajanje-drzavne-meje-med-epidemijo-zaradi-koronavirusa