Spominki

Spominki

PIRANSKE SOLINE je avtohtona slovenska blagovna znamka, ki temelji na več kot 700 let stari tradiciji pridobivanja naravne morske soli. Zaobjema kvalitetne prehrambene izdelke, ki temeljijo na morski soli in številne dodatke, namenjene uporabi v kuhinji. Piranska sol z zaščiteno označbo porekla in solni cvet sta nosilna produkta v liniji Piranskih solin. Izdelke je moč kupiti tudi na letališču. 

Blagovna znamka Piranske soline zaobjema prehrambene artikle in številne dodatke, namenjene uporabi v kuhinji. Linija Piranske soline poudarja primarno uporabnost soli, povezuje tradicijo ter kvaliteto.

Drobni piramidasti kristali bele do roza barve so najdragocenejši pridelek Piranskih solin. Na gladini slanice nastajajo le ob brezvetrju, saj jih zmoti že najmanjši val. Solni cvet oplemeniti vse solate, karpače, morske specialitete in druge kuharske mojstrovine, ki se jih soli šele na krožniku. Le tako namreč jed pridobi okus in rahlo aromo teh krhkih kristalov. Na mizi je v ospredju – kot najboljše ekstra deviško oljčno olje ali balzamični kis.