Splošni ukrepi na javnem letališču za mednarodni zračni promet

Splošni ukrepi na javnem letališču za mednarodni zračni promet

Osebe z znaki akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v prsnem košu) naj ostanejo doma.

Splošni ukrepi na javnem letališču za mednarodni zračni promet:

- Varnostna razdalja med potniki ne sme biti manjša od 1, 5 metra. Ustrezna varnostna razdalja med potniki je v notranjih prostorih določena s talnimi oznakami. Usmerjevalni trakovi pa so namenjeni za usmerjanje in razmejevanje potnikov.

- Omejeno je število potnikov, ki se lahko istočasno nahajajo v potniškem terminalu, upoštevajoč procese prihoda in odhoda potnikov.

- Obvezno je razkuževanje rok pred vstopom v potniškem terminal kar velja za vse potnike, obiskovalce in druge uporabnike.

- Za potnike je priporočena maska, predvsem v terminalu, pri (notranjem) procesu vkrcavanja in izkrcavanja potnikov, prevozu z vozili in v drugih zaprtih prostorih. Za potrebe potnikov so maske na voljo v prodajalni na letališču.

- Frekvenca razkuževanja prostorov v potniškem terminalu se izvaja vezano na število potnikov.

- Potniški terminal je večkrat prezračevan prav tako se pogosteje čisti mesta, ki se jih potniki dotikajo.

- Več o preventivnih ukrepih lahko najdete tudi na plakatih in reklamnih monitorjih na letališču.

- Za dodatno zaščito se nameščena zaščitna stekla na delovna mesta (prijava na let – »CHECKIN«, izhode na letala – »GATE«).

- Za pregled potnikov in drugega osebja na varnostnih kontrolnih točkah (varnostniki) se uporablja osebna varovalna oprema (obrazne maske, rokavice za enkratno uporabo in zaščitna očala).

Opozarjamo, da navkljub upoštevanju vseh ukrepov možnost okužbe ni popolnoma izključena.