V zraku nad morjem

V zraku nad morjem

Matevž Lenarčič

Matevž Lenarčič

na portoroškem letališču sklenil pot okoli sveta

Predstavitev

Letališče Portorož (oznaka IATA: POW, oznaka ICAO: LJPZ) je tretje mednarodno letališče v Republiki Sloveniji. Ima strateško lego, saj je geografsko dobro umeščeno v srednjo Evropo ter ima dobre cestne povezave s središčem države in sosednjimi regijami. Od mondenega Portoroža je oddaljeno le 5 km, 15 km od hrvaškega Umaga in 20 km od italijanskega Trsta.

K prepoznavnosti letališča Portorož v veliki meri prispeva dolgoletna tradicija ter storitve opravljene na najvišjem nivoju z zagotavljanjem varnosti in zasebnosti potnikov. Letališče je znano po parkerju usmerjevalcu zrakoplovov na kolesu z motorjem ter prijazni dobrodošlici z domačim žganjem. Prijazen in ustrežljiv pristop do vseh naših gostov, pa je eden izmed razlogov, da se naši gostje radi vračajo. 

Osnovna dejavnost Aerodroma Portorož obsega upravljanje letališča z zagotavljanjem pristankov in vzletov letal, uporabo infrastrukture in potniškega terminala, izvajanje zemeljske oskrbe letal, potnikov in prtljage ter komercialne dejavnosti.

Preko Letališča Portorož je bilo leta 2013 prepeljanih slabih 26 tisoč, leta 2012 pa 22,5 tisoč potnikov. Letališče uporabljajo v največji meri enomotorna in dvomotorna, batna in turbopropelerska letala splošnega letalstva s kapacitetami do 10 sedežev ter občasno tudi nekaj večjih dvomotornih turbopropelerskih letal s kapacitetami do 60 sedežev ter manjša poslovna dvomotorna reaktivna letala.

Zadnje novice

 • Obisk delegacije kitajskega organa za civilno letalstvo (CAAC)

  Ministrstvo za infrastrukturo je gostilo kitajskega namestnika ministra za promet g. Zhenglina. Ob tej priložnosti je minister dr. Gašperšič podpisal Memorandum o razumevanju med letalskima organoma Republike Slovenije in Ljudske Republike Kitajske. V času njihovega bivanja v Sloveniji je delegacija kitajskega organa za civilno letalstvo obiskala tudi Letališče Portorož.

  Več
 • Matevž Lenarčič na portoroškem letališču sklenil pot okoli sveta

  Slovenski pilot Matevž Lenarčič se je po 29 dneh vrnil s poti okrog sveta. Na portoroškem letališču je pristal, 22.4.2016, malo po 11. uri, s pristankom pa je sklenil dobrih 42.000 kilometrov dolgo pot okrog sveta. Med potjo je zbral tudi pomembne podatke o onesnaženosti s črnim ogljikom. Dogodek je privabil številne medije.

  Več
 • S katamaranom do Benetk, Pule, Rovinja, Trsta ali Poreča

  Sezona izletov v Benetke s katamaranom San Frangisk 2016 je v pripravi! Avtobusni prevozi od sedaj tudi iz letališča!

  Več
 • Arhiv

Želite izvedeti več?

ZIMSKI URNIK

08:00LT - 16:30LT

30.10.2016 - 26.03.2017

POLETNI URNIK

08:30LT - 20:00LT

27.03.2016 - 29.10.2016